Friday, 3 February 2012

Bible Sharing^^

Shalom!~ hehe..mesti korang nok alim2 excited nangga tittle aku kali tox
ahakS!~ ku bukan mok polah bible sharing tox..
Just mok cta apa nok ku dapat time Bible sharing semalam 2/2/2019 :D
Bertempat di POLITEKNIK KK di BKA17..jam 8 mlm..ehe
ku da join ar ngan my friends c Cheryl,Laura n Brenda
I met Mario there too..:)
ok..aku sikda sharing apa2..coz ku asa mcm kosong jak..
Malu la juga semua org sharing saya jer xda apa2 mok cakap
seriously!~ aku bukan malu aku bukan tak nak sharing..haih! apa la nasib
Ku sik penah ar join group CSG ni..ni first time
Honestly..aku sik alim...
ku sik tau banyak ..ku join coz hati aku mok tauk..mok cuba dekat ngan NYA
ku sik tauk la kenak ku asa kedak tox sejak ku masok poli
hehe...malu pula nak britau..:p
Apa yang saya dapat time Bible sharing?
BANYAKKKK!!
Saya dapat tahu...bila kita buat dosa..kita punya jiwa menangis
Kita punya roh kudus menangis..
Then,pengakuan dosa sangat penting ar..
Banyak bercerita tentang kasih YESUS..
n many more..as i said..saya x alim
so,saya xtau mcm mana nak sharing ngan korang
mok elaborate tntang apa yg saya dpt time bible sharing semalam..
sayangnyer kan..xdapat sharing ngan korang,,len kali saya try my best utk sharing
Sharing is caring right..:D

NI la group yg saya join untuk lebih dekat kenali DIA..:)
Smoga terus Melayani kio?

Monday, 16 January 2012

Best Friends

Hey! I miss My Best Friend so Much





Wish to see you all soon.. 18/February/2012 i will be there in Miri :)

Monday, 2 January 2012

Letih~

Hai kawan2...aku letih ar..
Banyak assignment...banyak latihan
Banyak Quiz... Ada kelas ganti lagi*complain mode..ehe
Tapi hari ni aku mok bermalas2aan jak
Malas bah nak fikir pasal semua tue...
Minggu ni..memang meletihkan la..
Selalu tidur lewat..pukul 12 la paling awal ku tdo
Kesian kan...:(
Dah la aku salah masuk kelas ritue
Sepatut nya aku ni Warga DAT1C tapi termasuk kelas DAT1A
Hurmm..What the hell...?!! Salah aku juak ar...
Maybe time majlis suai kenal ri ya ku tersalah dengar
Aku rindu la ngan ex class mate ku DAT1A..
Dah biasa dh ku ngan diaorang...
Dah suka dah ku ngan kelas ya..dah rapat dh ku ngan warga DAT1A tue
Kinek nak..bermula ri hari rabu or selasa ri ya..ku mula masuk kelas DAT1c
Hurm..ok lah orang dalam kelas tue..cuma kan..ku sik biasa ngan cdak
Biasalahkan "STUDENT BARU" aha..
Next Week ada Quiz Computer Application
Quiz Principle of Marketing
Quiz Moral Education
Ada presentation untuk CO-Cum pasal pencegahan kebakaran
Ada presentation untuk computer application..tapi ku blom ada group la
Biasa lah..budak baru..!HAHAH!
OMG!lupa ku..ada latihan moral n account blom buat lagi..hish!
Binggung binggung....!
Setakat ni..semua subjek ok la..cuma yg statistic tue punya subjeck
Damn! boringgggg ar..adeyh!
Banyak ar benda perlu di study..terrer leturer ctox
Satu hari satu chapter di cover..terpaksa jadi fast learner ar tox
tapi kan..beri la ku cuti..hari ni jer..k?
Ku mok online puas2..heheh!ku mok elax puas2
Esok ku struggle betol2..ehe
tapi sebelah petang ku off la...
Mok g Christmas Celebration Reunion CSG..ehe
Sik sabar eyh mok pergi..tapi ku kedak sik da kawan jak pegi
Tapi sikpa..banyak org pergi *kot
Make friend jak lah owh...aku kan bising org nya..
Harap2 sik ar susah mok cari kawan kan>? agaknya la..ehe
Elax ar....baru jak sebulan kat ctox..ehe..
cari banyak kawan..sik la terasa gilak ketiadaan family kan?
ku blom dapat gik geng keras nok sehati sejiwa ngan ku kat ctox
Huhu.. So,terasa sangat la kerinduan pada family aku..
Malam ni pun aku sendirian juga kat bilik nie..
Ya lah..Dianne selalu balik tiap kali hujung minggu..
Tapi ku paham lah..diaorang kan dekat2 jak..
Mun kat Miri ada poli pun..mun ku masok poli miri nang ku balit tiap2 minggu juak
Mode ku malam tox..... Emo ar...
Mun sikda kawan ngan aku..ku memang emo..semua orang kat miri ku ingat
Family,Ivy,Eve,Liny....hurm..Adelyn...rindu ar,,,
Orang yang selalu ada dlm hati ku...
Sejak keblakangan ni..kami jarang ar contact..ku sunyi ar
Tapi sikpa ar kan..aku paham keadaannya juak...
Mok contact nya..ku dh send sms tapi sik di reply
Mok call?? hurm..sms pun xdilayan..mun call takut ku merimaskan nya pulak
Tapi ku bena2 rindu nya la..meski pun kalau mcj sik tauk apa mok cakap
tapi aku...kalau dapat lihat dia dari jauh pun ku dh cukup bsyukur
tapi ..kami jauh.contact pun jarang..apa lagi nak melihat dia kan?
Just ku miss nya jak...sedih ar ku...
Focus study jakla owh...hurmmm..ku letih ar ngan rindu2 ni
Apa2 pun..Thanks sudi skodeng kitaorg punya story..


Saturday, 31 December 2011

Happy New Year 2012

Aloha everybody..:)
Happy New Year Dude~



Well,tahun 2011 sudah pun berlalu..
Moga2 tahun baru ini hidup kita semakin baik..Amen!
Segala syukur dan Pujian kepada Tuhan .:D
Memandang ni tahun baru kan? Mesti semua orang pun ada azam baru
So,apa la azam baru korang? sharing is caring you know...
Azam tahun baru saya..memandangkan saya baru masuk study nie..ehe
So azam tahun baru saya tak lain tak bukan,iaitu menurunkan berat badan sampai 10kilo
HAHAHAH! sik da la..acah jer tue..gurau bah..buli bah kan?ehe
Azam tahun baru,..study rajin2 .. jadi lebih baik dari yang sudah2..
:)jadi lebih tabah .. tiada congek2 lagik..aha
maklumlah...aku nie..mana penah jauh family
ada pun jauh 2 3 hari jer coz ada kem kat sekolah time sekolah menengah dulu..aha
Tue la..agak susah saya nak menjalani hidup di sini tanpa family
Tapi ku bersyukur gilak la..coz ada classmate ku time form4 form5 join ku ctox
sikda la ku rasa terasing gilak..ada juga yang menemani
So,apa apa pun..goodbye 2011..im gonna miss you
Kalau boleh nak balit semula g tahun 2011 coz..ya la satu2nya tahun aku duduk umah jak2..ehe..goyang kaki kat umah..makan tdo makan tdo
Satu2 nya tahun aku full time bersama family ku..^^
Rindu mereka sesanggat..:(
Kalaulah saya dapat balik miri sekaarang ni..
Saya betul betul ingin balik...kadang2 tue rasa tak tahan sangat kat cni
Bukan sebab org2 di sini tak baik..mereka baik...mesra...
cuma,tu lah...apa org kata? 'Anu bah' bak kata org sabah
apa tue? ANAK MANJA bah..bukan ku kata aku manja la
tapi parent ku padah ku kedak ya walaupun ku sik asa ku manja pun
Sekarang ni kan..ak sorang2 jer di blok D bilik O5-03
So emo2 kedirik la ku ctox..sikda yang menemani
Roommate ku miss DIanne...yer..lupa ku perkenalkan..

~yang baju biru saya..:D yang baju putih my roomate..ehe

Miss Dianne asal dari Sandakan..mrk kata jauh la jugak sandakan dri kk ni
tapi dekat2 sini di Tuaran ada kakak dia tinggal sana
tue la dia asyik balik tiap kali ujung minggu..aku pun sorang2 tiap kali ujung minggu
Bosan doh sorang2 nie..menghadap notebook 1malaysia ni..aha
Aku perlu biasakan diri la sorang2 tiap kali hujung minggu nie..
coz..aku akan macam ni...sampai habiz sem nanti..apa boleh buat taik sudah bulat ...
macam ni la hidup kat negeri org...cdak poli ni pun
apa ker jadahnya tikam aku g kk ni...tikam la g kuching ka..mukah ka...adooiii
aha,..xda la...ku suka g kk ni sebenarnya...tapi tue lah..doa di kabulkan
Dasar tak pandai bersyukur nar ku tox aha.. thanks Lord...:)
Actually..ku sedih ar ni..mok emo2 jak asa dalam bilit tox
ya ku malas sik boleh jak diam sorang2..alu emo..cehhh
minta puji alu arwina wilson ni..
k la..ku sik tauk mok merepek apa gik time tahun baru ni
HAPPY NEW YEAR! SELAMAT TAHUN BARU~

Wednesday, 28 December 2011

Sungguh,Aku Rindu~

RINDU a.k.a MISS
Aku rindu family aku...relatives..n of coz my Dear too
Mummy ... Daddy... Brothers... :'(
I really Miss You Guys...
Kalau Dulu2 Bila saya bangun pagi kan...
Saya tersedar dari tidur mengetahui aku bukan lagi di rumah
Waduh~Sebak nar asa hati kamek bah..
Asa dalam hati mok balit jak2..
Tiap kali lepas mummy kol ku nangis..
Kadang2 tue nangis time mum tgh kol mun dh xdapat tahan lagi
Tapi aku tahu,aku xboleh congek jadi macam baby selalukan
Manja2 ngan family agi..nang sik boleh ar agik
memandangkan aku dah jauh dari Family...
Aku tahu aku perlu berdikari , kuatkan semangat
Lagipun aku di sini POLITEKNIK KOTA KINABALU SABAH
bukannya suka2,bukannya sekadar ingin melawat tempat org
Tapi untuk menimba ilmu..
Saya harap lah kan,saya sudah cukup bijak untuk berada di sini
Untuk membaawa Segulung diploma balik ke rumah
Family, Friends, relative...Doakan saya keyh...
Saya pun xtahu mampu ke tak saya memahami apa yang di ajar di sini
Tapi saya tahu saya harus mampu..
Doakan saya keyh? Buli bah kan?
Tunggu lah kedatangan saya time chinese new year kelak
or time cuti pertengahan semester keyh?:)
Sediakan Karpet Merah jer kat airport ya..
Because MISS ARWINA WILSON is Coming to Town...ehe..
Sedih jugak la saya bila mengenangkan diri ni jauh di negeri org
Christmas xdapat balik, New Year Tak dapat balik juga
Tak la jauh sangat miri ngan sabah ni bah...tapi tambang mahal
Aku bukan orang kaya pun nak balik tiap kali cuti
Argghh!~paling ku frust xdapat sambut Christmas ngan Famliy
Ku dengar Cuzen Mazen ku dapat banyak hadiah time krismas ni
Huhu..Mana hadiah saya lah?? :(
Time Christmas tanggal 25/DECEMBER/2011
Aku just g chapel,praying...tue yang penting dalam perayaan ni kan?
tapi tue lah,xdapat bersama family,tue yg sedih tue
Then lepas g chapel sebelah 1Borneo tue.
Aku, Jennifer , Ivy and Jenai g jalan2 Kat bandar KK
And Jalan2 kat 1Borneo.. then balik hostel,.
Begitulah cerita saya Christmas di negeri org..
Terkejut juga saya owh..kat sebelah 1B tue kampung..huhu..
Inilah rupa chapel yang saya akan pergi tiap2 minggu
Maafkan saya,nampaknya masa sangat cemburukan saya...
Pukul 2 ni ada kelas Microeconomics..saya terpaksa pergi
APa apa pun, Pokoknya, Sungguh Aku Rindu ..

Tentang Aku

Ola...:D
Thank You sudi skodeng kamek pun blog ..:)
Aha...Ni blog baru kite...kisah tentang diri aku
Chewah~kalau nak tahu apa2 tentang aku skodeng jer k?
Tak kena bayar pun...ehe
Blog satu ni bukanlah diary aku..
Just a story I want to share...
Motif buat blog ni agar kawan2 dan keluarga tahulah perkembangan diri saya
What I do,What i feel....so,saya rasa blog satu ni tak la banyak org akan skodeng
Yang akan skodeng pun mesti rakan2 yang rapat ngan saya..
I mean,my Family,best friend...boy friend?? ehe.. mungkin kekasih gelapku juga
ahaks!~gurau jer la babe...xbaik bergelap2 ni.bahaya tau..
Kalau sudi follow blog kite ni..trima kasih bebanyak
Mun xdapat follow or xmok follow pun xpa...saya paham
A'ah,bukannya masok final exam pun kan cerita tentang aku
apa2 pun trima kasih bebanyak sudi jugak baca blog ni..heheh!
Kalau nak komen tue..komen pakai bahasa sopan santun...
Jangan lupa,budi bahasa budaya kita keyh?
Sorry la...blog kite xcanggih mcm org lain
ku baru beginner bak kata org puteh..
My first post dalam blog ni...ni saja la ok
sebagai kata2 aluan..:)
Sekian terima kasih...

God's Princess

~muka MP org punya blogg..:)